Şubat Ayında Otomobil Satışları Yüzde 11 Düştü
31/03/2017, 00:00
Şubat Ayında Otomobil Satışları Yüzde 11 Düştü

Kasım ayında belirlenen yeni ÖTV oranları ve yaşanan artış otomobil piyasasında etkisini gösterdi ve araç satışlarında düşüş yaşandı. Ötv ve kur artışlarına bağlı olarak yaşanan satış problemlerinin üzerine 2017 model araçlarında devreye girmesi ile birlikte satışlarda azalma meydana geldi.

Yüzde 11 Düşüş Var

Otomotiv Distribütörleri Derneği'nin açıkladığı rapora göre Şubat ayında hafif ticari araçlar ve otomobil satışları geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre % 11.09 düştü ve 46.965 adede geriledi. 2016 yılının Şubat ayında yaklaşık 52.825 adetlik bir araç satışı gerçekleşmişti. Yaşanan bu düşüşün nedeni ise ÖTV oranlarını artışı oldu. Yetkililer, yaşanan bu daralmanın asıl etkisini 2017 modellerin piyasa tam olarak gireceği mart ayında yaşanacağını ifade etti. Mart ayı itibari ile yaşanan bu daralmanın % 20'yi aşması bekleniyor.

Araç Kiralama Önemli Bir Çözüm

Gündelik yaşam içerisinde ve yapılan planlarda bireysel araç ihtiyacı devam ederken yaşanan fiyat artışları araç alımını neredeyse imkansız hale getiriyor. Ancak Rentiva sayesinde araç bulmak bir sorun olmaktan çıkıyor. İhtiyacınız olduğu anda, aradığınız özelliklere en uygun ve size en yakın aracı kolayca kiralayabilirsiniz. Böylelikle araç satın almanın neden olacağı masraflardan kurtulabilir ya da aracınızı kiraya vererek araç masraflarınızı çıkartabilirsiniz.

Düz Vites Mi Otomatik Vites mi?
Araç Kiralarken Dikkat Edilmesi Gereken Noktalar
Düz Vites Mi Otomatik Vites mi?
Araç Kiralarken Dikkat Edilmesi Gereken Noktalar