Hem Suda Hem Karada Gidebilen Karavan
17/04/2017, 00:00
Hem Suda Hem Karada Gidebilen Karavan

Sealander, 2014 yılında ilk olarak Almanya'da satışa çıktı, ardından 2016 yılında ise tüm dünya piyasasına satışa sunuldu. Çekme karavan olarak da işlev gören Sealander, amfibik bir araç olarak suda deniz motoruna dönüşme özelliğine sahip. Hem karada hem denizde gitme özelliğine sahip olan bu araç, seyahat tutkunlarına karavan konforunda bir gezi teknesi sunuyor.


Aracın kabininde modern paslanmaz çelik ve plastik ile geleneksel ahşabı ve deri kaplamayı birleştirerek şık bir iç mekan tasarımı yaratılmış. Geniş bir yatağa dönüşebilme özelliğine sahip olan oturma ve yemek alanı 6 yetişkinin rahatlıkla sığabileceği büyüklükte. Yıkama - pişirme modülü, soğutucu, ısıtıcı gibi standart özelliklerin yanı sıra kullanıcı dilerse opsiyonel olarak bir tuvalet, ses sistemi ve barbekü kurabiliyor. Hem deniz motoru hem de çekme karavan özelliklerine sahip olan bu araç kullanıcısına hem karada kamp yapma hem de dıştan eklenen motor sayesinde suda gezinme keyfini sunuyor.

Özelleştirilebilir Özellikler

Sealander'ın dış kabuğu batmasını önlemek için sertleştirilmiş fiberglas takviyeli bir plastikten yapılmış. Aracın içerisinde yer alan cihazlar ise enerji kaynağı olarak da kullanılabilen 5 beygirlik bir motorla donatılmış durumda. Kullanıcı dilese aracın çatısını çıkarabiliyor ve kullanıcının seçim yapabileceği farklı modüllerle de özelleştirilebiliyor.

Otomobil arkasındayken tıpkı bir karavan gibi kullanılan araç, suya indirildiğinde ise elektrikle çalışan motoru sayesinde kullanıcısına eşsiz bir deniz keyfi yaşatıyor. Dört metre uzunluğa ve 168 santimetre genişliğe sahip olan aracın yaratıcısı ise Daniel Straub. Saatte 9 km hız yapabilen aracı yaratıcısı Straub şu şekilde anlatıyor; "Bu aracın en büyük avantajı iki farklı ulaşım yolunu da kullanabilmesi. İnsanlara birden çok gezi imkanı sunan araç, hem bir tekne hem de karavan olarak kullanılacak. Amacımız her seçimde özgürlük yaratabilmek."

Her Özelliği Bulabileceğiniz Bu Araç Sadece 15 Bin Euro

İki kişilik olarak tasarlanan ve normal bir karavanda bulunan mutfak, yatak gibi hemen her aksesuara sahip olan araç karada sunduğu konforu denizde de kullanıcılarına yaşatıyor. Aracın yaratıcısı Daniel Straub aracın bu özelliği ile ilgili; “Bu araç gerçeğe dönüştürülmüş bir hayal aslında. Elbette bir çok kişi için oldukça yeni bir ulaşım sistemi. Eminim çoğu kişi ‘bu deliler suyun üstünde ne yapıyor’ diye soracak.” şeklinde açıklama yaptı. Aracın satış fiyatının ise 15 bin Euro civarında olması bekleniyor.

Yeni blog yazılarımızdan, Rentiva.com avantaj ve fırsatlarından haberdar olmak için bizi takip etmeyi unutmayın.

https://www.facebook.com/rentivacom/

https://www.instagram.com/rentivacom

İzmir'de Aracımı Kiraya Vermek İstiyorum
Toyota Hibrit Aracı İle 2017 İstanbul Autoshow'un İlgi Odağı Oldu
İzmir'de Aracımı Kiraya Vermek İstiyorum
Toyota Hibrit Aracı İle 2017 İstanbul Autoshow'un İlgi Odağı Oldu