Havalar Soğudu Diye Gezmeyecek Değiliz
18/03/2017, 00:00
Havalar Soğudu Diye Gezmeyecek Değiliz

Malum aylardan Aralık, havalar soğudu. Yaz boyunca her hafta sonu bir yerlere gitmek için planlar yaptınız, deniz-kum-güneş üçlüsünün tadını çıkarttınız. Tüm boş zamanlarınızı doğanın içinde, stresten uzak geçirdiniz, dinlendiniz. Mevsim değişti ve şimdi şehirdeki hayatınıza geri döndünüz. İstanbul gibi büyük bir şehirde, yoğun çalışma temposu içinde günler birbirini kovalamaya başladı. Havaların soğumasıyla birlikte tatil motivasyonu da azaldı, hem zaten yakın da olsa hafta sonu bir yerlere kaçabilmek için araba lazım. O yoğunluğun içinde tatil planla, araba kirala, hazırlan, yola çık, çok iş gibi geldi, üşendiniz.

Üşenmeyin!

Tatile, ufak kaçışlara, şehirden bir iki günlüğüne uzaklaşmaya kışın da hepimizin ihtiyacı var. İstanbul’a yakın, yalnızca birkaç saatte ulaşabileceğiniz şahane tatil yerleri var. Kışın doğanın tadını çıkarmak, sakinliğin keyfini sürmek ayrı bir güzel. Biz Rentiva.com olarak sizlere İstanbul’dan birkaç saatte ulaşabileceğiniz şahane alternatif derledik. Planınızı yapın, arabanız nasılsa Rentiva'da. Birkaç tıkla araba da kiralandı mı, mis gibi hafta sonu tatiliniz hazır.

Ağva


İstanbul’a yalnızca 100 km uzaklıkta. Kumsalı, koyları, kayalıkları ve ormanı ile iç içe oluşuyla Ağva, hafta sonu tatili için çok güzel bir alternatif. Kilim Koyu, Gelin Kayası, Saklı Göl Ağva’nın görülmeye değer yerlerinden bir kaçı.

Abant


İstanbul’a 100 km mesafede bulunan Abant, gölü ve muhteşem tabiat parkı ile kış mevsiminde doğanın keyfini çıkarabileceğiniz sakin yerlerden bir tanesi. Göl kenarında kahvaltı, gündüz doğa yürüyüşleri ve sakin bir akşam. Kulağa güzel geliyor, değil mi?

Kartepe


İstanbul’a yalnızca bir buçuk saat mesafede bulunan Kartepe, kayak yapmak için ideal bir yer olmasının yanında, kış yürüyüşleri de yapabileceğiniz, soğuk havada dışarıda olmanın keyfini çıkarabileceğiniz bir başka tatil alternatifi. Otelinizden hiç çıkmayarak manzaranın keyfini çıkarabilir, sıcak çikolatanızı yudumlarken haftanın tüm yorgunluğunu üzerinizden atabilirsiniz.

Riva


Kavacık sapağından döndükten sonra yarım saat içinde ulaşabileceğiniz Riva’da doğa ve deniz seyrinin keyfini çıkarabilirsiniz. İstanbul’un Karadeniz’de bulunan ve yerleşim yerlerinin olmadığı Eşek Adası ve Soğan Adası’nın manzarası ve Riva Gölü’nün kenarında yer alan Karadeniz lokantaları da sizleri bekliyor olacak.

Kulindağ Evi


İkinci Köprü yolu üzerindeki Kavacık sapağından Riva’ya doğru giderken karşınıza çıkan Mahmut Şevket Paşa Köyü ayrımından ulaşabileceğiniz Kulindağ, harika bir orman manzarasının yanına kurulmuş bir dağ evi. Günübirlik olarak ziyaret edip teras restoranda kahvaltı ve öğle yemeğinin tadını çıkarmanız mümkün. Eğer konaklamak isterseniz sizi oldukça keyifli bungalov evler bekliyor olacak.

Tüm bu mekanlara ulaşmak için, ihtiyacınız olan aracı Rentiva.com’dan bir kaç adımda kiralayabilirsiniz. Rentiva ekibi olarak şimdiden iyi tatiller dileriz.

Şoför Koltuğunu Apple Watch'a Bırakmaya Hazır Olun!
Tesla Model S 60 Artık Üretilmeyecek!
Şoför Koltuğunu Apple Watch'a Bırakmaya Hazır Olun!
Tesla Model S 60 Artık Üretilmeyecek!