Volkswagen Yeni Sürücüsüz Araç Modelini Tanıttı
08/03/2017, 00:00
Volkswagen Yeni Sürücüsüz Araç Modelini Tanıttı

Cenevre Otomobil Fuarı'nda otomobil dünyasının lider markalarından biri olan Volkswagen, sesli asistan ve dev ekran ile hizmet veren sürücüsüz araç konsepti Sedric'i tanıttı. Volkswagen yetkilileri tarafından "tekerlekler üzerinde konforlu oturma odası" olarak tanıtılan dört kişilik bir araç Sedric, sesli asistan ve televizyon işlevi gören dev bir ekran özellikleri sunuyor. Araçta sürücü koltuğu, pedal ve direksiyon mevcut değil.

Volkswagen'in yaptığı açıklamada aracın tamamen elektrikli olduğu, yüzde 100 bağlantılı ve tamamen otonom yapıda olduğu belirtildi. Sedric, sizi iş yerinize, çocuklarınızı okula bırakırken, kendi kendine park yeri arayıp, kendini park edebilecek, verilen alış veriş siparişlerini toplayabilecek ve konuklarınızı belirtilen lokasyondan alabilecek. Aracın tüm bunları yapabilmesi için sesli komut vermeniz ya da akıllı telefon uygulamasını kullanmanız yeterli olacak.

Kullanıcısını Tanıyor

Sedric kullanıcısını tanıyarak otomatik olarak açılabilme becerisine de sahip. Araçta yer alan sana asistan sayesinde kulanıcısına artırılmış gerçeklik teknolojisi sunan Sedric, kokpit ve direksiyon alanına yerleştirilmiş büyük bir ekranın yanı sıra aracın içindeki havayı temizleyen bitkiler de bulunduruyor.

Aracın Çıkış Tarihi ve Fiyatı

Aracın kullanıma sunulacağı tarih ve fiyatı ile ilgili bir açıklama yapılmadı. Şu an için konsept tasarım olarak duyurulan Sedric, 5'inci seviye otonom sürüş özelliği sunuyor.

Daha fazla kiralama talebi alabilmek için ipuçları
Dünyanın İlk Elektrik ve Bor İle Çalışan Otomobili
Daha fazla kiralama talebi alabilmek için ipuçları
Dünyanın İlk Elektrik ve Bor İle Çalışan Otomobili