İkinci El Dizel Araba Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?
16/02/2017, 00:00
İkinci El Dizel Araba Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?

ÖTV'ye yapılan zam sonrasında araç fiyatlarında ciddi bir artış yaşandı. Bu durum ise ikinci el araç piyasasının haraketlenmesine sebep oldu. Araç satın almak isteyenler daha uygun fiyata araba sahibi olmak için ikinci el araçlara yöneldi. Dizel araçlar ise daha az yaktığı için daha çok tercih edilen araçlar arasında. İkinci el dizel araç alımı ile ilgili olumsuz fikirler duymuş olabilirsiniz ancak aldığınız araçta belli başlı noktalara dikkat ederek sağlam bir ikinci el dizel araca sahip olmanız mümkün. 

Peki ikinci el dizel araba alırken nelere dikkat edilmelidir? Bu yazımızda sizin için anlattık. Keyifle okumanız dileğiyle...

Yetkili Servise Gidin

Alacağınız aracın bakımlarının düzenli yapılıp yapılmadığı kontrol edin. Dizel araçlarda kullanım şekli de aracın performansı ve durumuna direk etki eden bir konudur. Bu nedenle daha önceki kullanım biçimine de dikkat etmeniz gerekecektir.

Alacağınız aracın km'sinin düşük olması her ne kadar etkili bir unsur olsada düşük kilometredeki bir dizel araç eğer doğru bir şekilde kullanılmadı ise performansı yüksek kilometredeki bir dizel araca göre daha düşük olacaktır.

Alacağınız aracın ağır pert kaydının bulunmadığından mutlaka emin olun ve hasar kontrollerini yaptırın. Eğer ileride sizin için ciddi sorunlara neden olabilecek yürüyen aksamı ile ilgili önemli sorunlar ya da değişimler yaşanmış ise bu konu ve değişen parçanın orijinal olup olmadığından emin olun.


İkinci El Dizel Araçlara Dikkat

Dizel araçlarda yer alan turbo motorun sağlıklı çalışma devri 1700-3500 aralığındadır. Alacağınız dizel aracın motorunun uzun ömürlü olması için kullanım devrine kesinlikle dikkat edilmesi gerekir.

Dizel araçlarda kullanılan yakıtın kalitesi de aracın performansına ve motoruna direk etki eden bir unsurdur. 

Aracı satın almadan önce bir ekspertiz raporu aracılığı ile araç ile ilgili detaylı bilgilerin tümüne sahip olabilir ve bunun sonucunda satın alma kararı verebilirsiniz. 

Eğer aldığınız araç 10 yaşının altında ise Rentiva aracılığı ile kiraya vererek ek gelir elde edebilirsiniz.

Yeni blog yazılarımızdan, Rentiva.com avantaj ve fırsatlarından haberdar olmak için bizi takip etmeyi unutmayın.

https://www.facebook.com/rentivacom/

https://www.instagram.com/rentivacom

21 Nisan TRT Radyo 1 Girişimci Türkiye Konuğu: Garajyeri.com
Yeni ehliyetler nasıl alınacak
21 Nisan TRT Radyo 1 Girişimci Türkiye Konuğu: Garajyeri.com
Yeni ehliyetler nasıl alınacak