Arabanın Kilometresi İle Oynandığı Nasıl Anlaşılır?
03/04/2017, 00:00
Arabanın Kilometresi İle Oynandığı Nasıl Anlaşılır?

Özellikle ikinci el araç alımlarında aracın mevcut kilometresi oldukça önemli bir konu. Kilometre gerek aracın durumu gerekse fiyatının belirlenmesinde oldukça etikili bir unsur. Kimi zaman araçların kilometresi ile oynanabiliyor. Bilindiği üzere arabalarda mevcut kilometreyi düşürme ya da sıfırlama gibi işlemler gerçekleştirilebiliyor.

Peki aracın kilometresi ile oynandığını anlamanın yolları var mıdır? Aracın kilometresi ile oynandığı nasılanlaşılır? diye soruyorsanız bu yazımızda bunları sizin için yanıtlamaya çalıştık. Faydalı olması dileğiyle.

Aracın kilometresi ile oynandığı nasıl anlaşılır?

Eğer aldığınız ikinci el aracın kilometresi ile oynanıp oynanmadığını tespit etmek istiyorsanız öncelikli olarak ruhsat sahibi ile bir yetkili servise giderek aracı kontrol ettirmenizde fayda var. Böylelikle araçta herhangi bir sorun varsa bunu satın alma işlemi gerçekleşmeden belirlemiş olacağınız gibi son kayıtta belirlenmiş olan km bilgisini de öğrenebilirsiniz. Bu sayede araçta görünen km ile serviste kayıtlı son kilometreyi karşılaştırma şansı da yakalamış olacaksınız. Bu durum için aracın düzenli servis kontrollerinin yapılmış olması da önem arz etmektedir.

Aracın direksiyon simidindeki yıpranmalar, vitesi, koltuk döşemeleri vb. detaylarda aracın ne kadar kullanıldığı ya da nasıl kullanıldığı hakkında fikir verebilecek unsurlar olsa da bu gibi verilerle elde edilecek sonuçlar kesin bir bilgi içermeyecektir. Ancak araç ile ilgili genel bir fikir oluşturmanıza yardımcı olabilir.

Ekspertiz Raporu

Daha etkili ve net bir sonuç almak için ise ekspertiz raporuna başvurabilirsiniz. Alacağınız veriler aracın genel durumu, kilometre verileri ile oynanıp oynanmadığı hakkında en sağlıklı bilgilere ulaşmanızı sağlayacaktır.

Araç Kiralarken Dikkat Edilmesi Gereken Noktalar
Ford'un Elektrikli Hibrit Otomobil Satışları 2016'da %38 Arttı
Araç Kiralarken Dikkat Edilmesi Gereken Noktalar
Ford'un Elektrikli Hibrit Otomobil Satışları 2016'da %38 Arttı