Araba Kiralayarak Ege Turu
13/12/2016, 00:00
Araba Kiralayarak Ege Turu

Yaz geldi, tatil planı için fikirler etrafımızda dönüp duruyor. Deniz kenarı , yurt dışı, memleket; aile, arkadaş, kuzen; otel, ev, kamp, doğa gibi bütçeye ve zevke göre sayısız kombinasyonda tatil yapma imkanı var. Tatile giderken yapılan yolculuğun keyfi ise daha başka. Hatta asıl bu keyfi uzun uzadıya yaşamak istiyorsan yol seyahati tatili tam sana göre olabilir. Yanına kafa dengi kişileri de aldın mı oldukça keyifli bir yolculuk seni bekliyor.

Yol Seyahati İçin Gerekenler

  • Sizi şehirden şehire götürebilecek bir araç
  • Otel harici bir yerde kalınacaksa kamp malzemeleri -ki yol seyahatinde kamp yapmak en uygunu olur-
  • Yol için müzik
  • Yol arkadaşı

Bir Araç

Bunun için öncelikle otomobili örnek alacağım. Özgürlüğü ve gezmeyi olabildiğince yaşamak için otomobil ile gezmek oldukça ideal. Her hareket size bağlı. Bunun için de ehliyeti olan en az bir kişinin olması gerekiyor tabi. İki kişi olursa değişmeli sürüş daha kolay olur.

Size ait bir araç yoksa bile, araç kiralama şirketlerinde sayısız modelden size uygun aracı bulabilirsiniz.

Eğer şehir şehir dolaşıp kamp yaparak ilerlemek istiyorsanız bagaj hacmi büyük bir araç almaya dikkat edin. Çünkü sığdıracağınız şeyler biraz fazla olacak.

Beş kişilik bir yol seyahatinde bagaja sığdırmanız gereken eşyalar ortalama şu şekilde olacak:

  • 3 çadır
  • 5 mat
  • 5 sırt çantası
  • Geceleri üşüyen arkadaşlar için birer tulum
  • 1 Piknik ocağı
  • 1 tencere

Tüm bu malzemeler için ortalama 500 litrelik bagaj hacmi yeterli olur. Bu bagaj hacmine sahip uygun fiyatlı araçlara örnek olarak aşağıdakileri sıraladım. Ortalama kiralama bedellerini de yanına yazıyorum.

Bagaj hacimleri, markanın modeline ve versiyonuna göre değişiklik gösterebilir ama bunlardan aşırı derecede farklı olmaz.

Tatilinizin son gününü aceleye getirmemek için aracı teslim alacağınız zamanı iyi seçmeniz gerekir. Aracı akşam geç saatlerde alıp tatilin son günü akşamı bırakmak veya aracı sabah alıp tatil bitişi ertesi günü aracı teslim etmek size kolaylık sağlayacaktır.

Yol arkadaşı, malzemeler, araç tamam. Şimdi gezmelik yerlere bakalım. Yol seyahati için en güzeli Ege veya Akdeniz bölgesinin bir ucundan başlayıp kıyıdan devam ederek güzel bulduğunuz yere kamp yapmak olacak. 1-2 günlük konaklamalarla farklı farklı yerleri keşfedebilirsiniz. Yada bir yere aşık olduğunuzda yol seyahatini unutup orada kalabilirsiniz. Plansız hareket en iyisi. Kafa nereye biz oraya.

Ege'de Gezilecek Yerler

Gördüğünüz gibi Muğla tam bir cennet. Her gün hızlı bir şekilde koylar arasında geçiş yapabilirsiniz. Ne kadar yolculuk yapacağınıza ne kadar konaklayacağınıza göre rotanızı çizin...

Dikiz Aynası Nasıl Değiştirilir?
Kış Lastiği Hakkında Mutlaka Bilinmesi Gerekenler
Dikiz Aynası Nasıl Değiştirilir?
Kış Lastiği Hakkında Mutlaka Bilinmesi Gerekenler