2017'de Adından Bolca Söz Ettirecek 4 Araba Modeli
31/03/2017, 00:00
2017'de Adından Bolca Söz Ettirecek 4 Araba Modeli

Geçtiğimiz yıl otomotiv sektöründe yaşanan gelişimeler ile pek çok marka adından söz ettirmeyi başarmıştı. Özellikle elektrikli otomobillerde yaşanan gelişmeler geçtiğimiz yıl ses getirmeyi başardı. İçinde bulunduğumuz yılda da yaşanan gelişmeler şimdiden kendini göstermeye başladı. 2017'nin de otomotiv sektörü için altın yıl olacağı düşünülüyor.

Geliştirilen konsept ve modellerle 2017 yılında özellikle hibrit araçlardan elektrikli araçlara geçiş yaşanıyor. Performans araçları ise yeniden kendini göstermek için hazırlıklara devam ediyor. Bu sene içerisinde yeniden karşımıza çıkacak olan modellerden bazıları ise şu şekilde;

Tesla Model 3


Elektrikli araç konusunda öncü markalardan biri olan Tesla performansı ve sürücüsüz kullanım özelliği ile diğer elektrikli araçlardan sıyrılmayı başardı. Ancak Tesla'nın satış fiyatlarının yüksek olması belli bir hedef kitleyi aşabilmesini engelliyordu. Tesla model 3 ile bu durumun önüne geçilmesi hedefleniyor. 300 kilometre menzile sahip olan araç, 0-100 km hızına altı saniyeden kısa bir sürede çıkabiliyor. Model 3'ün 2017'nin sonlarında veya 2018'in başlarında satışa sunulması bekleniyor.

Lexuc LC500


Lexus diğer elektrikli araçlardan farklı olarak motor kullanımında turbocharge yerine RC F'nin doğal havalandırmalı V8 motorunu kullanmaya devam ediyor. LC500 modelinde gelecekteki ön motorlu, arka çekişli spor araçları için bir hazırlık gibi görülebilir. Aracın 2017 Mayıs ayında satışa sunulması bekleniyor.

Renault Alpine A120


1960'lı yılların simge otomobillerinden biri olan model 2017 yılı için geliştirilmiş bir dönüş yapıyor. A120, dört silindirli bir turbocharged motora ve çift debriyajlı bir şanzımana sahip olacak şekilde tasarlandı. Aracın 0-100 km hızına 4.5 saniyede ulaşabileceği söyleniyor.

Honda Civic Type R


Honda, Civic Type R ile mükemmel bir dönüş yapmayı hedefliyor. Genişletilmiş çamurluklar, karbon fiber yan etekler ve oldukça büyük kanada sahip olan araç, performansı ile olduğu kadar görüntüsü ile de adından okça söz ettireceğe benziyor. 300 beygirin üzerinde güce sahip olan aracın 2017'nin bahar aylarında satışa sunulması bekleniyor.

Düz Vites Mi Otomatik Vites mi?
Araç Kiralarken Dikkat Edilmesi Gereken Noktalar
Düz Vites Mi Otomatik Vites mi?
Araç Kiralarken Dikkat Edilmesi Gereken Noktalar