Yakıtlı Aracın Elektrikli Araca Dönüştürülmesi
20/02/2017, 00:00
Yakıtlı Aracın Elektrikli Araca Dönüştürülmesi

Elektrikli araçlar, diğer yakıt türlerine göre hem yüzde 90 daha az yakıt maliyetine sahip hem daha çevreci hem de daha düşük maliyetlidir. Elektrikli araçlar sayesinde fosil yakıtların oluşturduğu kirlilik ve tükenmekte olan kaynakların yerine alternatif bir yakıt kullanımı sağlaması nedeni ile gelecek nesiller ve yaşanılabilir bir dünya için oldukça önemlidir.

Karbon gazı salınımını azaltmak için elektrikli araçlar büyük önem arz etmektedir. Ülkemizde de elektrikli araçlara teşvik oluşturmak ve elektrikli araç kullanımını yaygınlaştırmak için vergi oranlarında indirimler uygulanması gündemde. Bu nedenle yerli elektrikli ara. Yerli aracın üretimine katkılar sağlanırken bir yandan da yakıtlı araçları elektrikli araca dönüştürmek adına yeni teknolojiler geliştirilmekte. Yakıtlı Araçların Elektrikli Araca Dönüştürülmesi ile ilgili projeyi sizler için anlattık.


Elektrikli araç dönüşüm projesi için 2 yıllık AR- GE çalışması yapıldı

İzmir’de bir firma tarafından yürütülen ve 2 yıllık AR-GE çalışması sonucu tamamlanan proje dahilinde benzinli ve dizel araçlar, elektronik araçlara dönüştürüldü. Yakıtlı araçların elektrikli araçlara dönüşmesi kapsamında ilk adım olarak, aracın motor ve yakıt deposu gibi sistemler araçtan çıkarılıyor. Akü sistemi şase arasına yerleştiriliyor. Akülerin ön kısma yerleştirilmesinin nedeni araçta dengeyi sağlamak.  Yerleştirilen bu yeni sistem ile 100- 200 km arasında sürüş sağlamak mümkün.

Elektrikli Araca Dönüştürülen Otomobiller Şehir İçi Kullanımına Uygun

Şehir içi kullanımına uygun olan dönüştürülmüş elektrikli araçlarda benzin göstergesinin yerini batarya göstergesi alıyor. Şu an için maliyeti 4 bin Euro olan elektrikli araç dönüşüm kitlerinde seri üretime başlanması ile maliyetin 1000 Euro’ya ulaşması bekleniyor.

Elektrikli Araca Dönüşüm Maliyeti Yaklaşık 10.000 TL

Elektrikli araca dönüşüm sağlaması için üretilen prototip, dönüşüm yapılan bir araç için yüzde 25-30 civarında yakıt tasarrufu sağlıyor. Söz konusu dönüşüm kiti sayesinde benzinli, dizel yada LPG’li araçlar fosil yakıt ve elektrik sistemi ile birlikte çalışabilecek bir yapı kazanıyor ve hibrit araca dönüşüyor. Benzin ve dizel ile çalışan araçlar 10.000 TL civarında bir maliyet ile elektrikli otomobile dönüştürülebiliyor.

Yeni blog yazılarımızdan, Rentiva.com avantaj ve fırsatlarından haberdar olmak için bizi takip etmeyi unutmayın.

https://www.facebook.com/rentivacom/

https://www.instagram.com/rentivacom

Otomotiv Sektörünün En’leri
Hararet Nedir? Hararet Nasıl Oluşur?
Otomotiv Sektörünün En’leri
Hararet Nedir? Hararet Nasıl Oluşur?