Volvo Sürücüsüz Araç Konusunda İddialı Geliyor
23/11/2016, 00:00
Volvo Sürücüsüz Araç Konusunda İddialı Geliyor

Sağlamlığı ve güvenilirliği konusunda otomotiv sektöründe adını duyuran ve dikkat çeken otomobil markası Volvo sürücüsüz araç teknolojisi için “bende varım” dedi. Volvo’nun sürücüsüz araçları da diğer modelleri kadar iddialı olması bekleniyor. Volvo önümüzdeki dört yıl içerisinde sürücüsüz gidebilen ve piyasa standartlarının üzerinde bir araç çıkarmayı planlıyor.

Sürücüsüz Araçta Benzersizlik İddiası

Şirket tarafından yapılan açıklamalara göre, Volvo tarafından üretilecek olan sürücüsüz araba, diğer araba üreticilerinin geliştirdiği sürücüsüz arabalardan daha farklı ve daha gelişmiş bir teknolojiye sahip olacak. Teknolojiyi gerçeğe ve kullanılabilirliğe çevirerek, büyük bir farklılık yaratacaklarını ifade eden şirket yetkilileri, güvenlik ve yolcu teknolojileri konusunda da yeni gelişmeler yaratacaklarını belirtti.


Tamamen otonom olacak

Şirketin üreteceği ilk sürücüsüz Tesla’nın otomatik pilotundan farklı olarak tamamen otonom şekilde geliştirilecek. Bu teknoloji sayesinde araç herhangi bir süreçte, bir insanın yönetimine ihtiyaç duymayacak. Seyir halinde iken de sürücü kontrolü gerekmeyecek. Geliştirilen sürücüsüz araç aynı zamanda herhangi bir durum ile de kendi kendine başa çıkabilecek. Şu anda araba üreticileri, yarı otonom arabalar üretiyor ve bu sistem üzerinde ilerliyorlar. Bazı durumlarda araçlar otonom seyir halinde kalabiliyor ancak şu an için geliştirilen teknoloji dahilinde üretilen sürücüsüz araçlar belli durumlarda sürücü kontrolüne ihtiyaç duyabiliyor.

Sürücüsüz Araçlar 2017’de İsveç’te Yollarda Olacak

Çinli yatırımcılar tarafından bir süre önce satın alınan ve sürücüsüz araç teknolojisine yeni bir boyut getirmeye hazırlanan Volvo, 2017 yılında doğduğu ülke olan İsveç’te 100 araçlık bir sürücüsüz otomobil filosunu trafiğe çıkarmaya hazırlanıyor. Bugüne kadar pek çok deneme yapan şirketin çıkaracağı sürücüsüz araçlarda pek çok sensör bulunuyor. Dahili bir radar, sonar, lazer tarayıcı ve 360 derecelik görüş sağlayan optik kameralar gibi özelliklere sahip olan bu sensörler sayesinde gelen veriyi, mikrosaniyeler içerisinde hesaplayıp en mükemmel sonuca göre yön ve hız komutu veren Volvo’nun sistemi, istenildiği taktirde kontrolü sürücüye de verebiliyor.

Volvo’nun Drive Me projesi kapsamındaki 100 araç, kablosuz olarak birbirileriyle haberleşmekle beraber, verileri Gothenberg trafik kontrol birimiyle de paylaşacak. Bir zamanların hayali olarak görülen sürücüsüz arabalar, yakın gelecekte insanlığın hizmetinde olacak.

2016'nın En iyi Elektrikli Otomobilleri
2016'nın En iyi Elektrikli Otomobilleri