Tesla 3’ün özellikleri belli oldu
23/11/2016, 00:00
Tesla 3’ün özellikleri belli oldu

Elon Musk’un 35 bin dolar fiyatla 2017 yılı sonunda piyasa süreceğini açıkladığı yeni elektrikli aracı ‘Model 3’ 3 günde 280 bin sipariş aldı. Musk, Antalya’dan Londra’ya bedava gidebilecek bu aracı Amerika’nın dışında Avrupa’da da üreteceğini açıkladı. Tesla severlerin büyük ilgi ile takip ettiği Tesla 3’ün özellikleri , fiyatı ile ilgili tüm detayları bu yazımızda bulabilirsiniz.

Aracın 2017 yılı sonunda yada 2018 yılında teslim edilmesi beklenen yeni modelin tanıtımı sonrası 1000 TL depozito ödemek için insanlar mağaza önünde uzun kuyruklar oluşturdular.

Antalya’dan Londra’ya

Geliştirilen yeni modelde Antalya’dan Londra’ya ücretsiz gidebilecek.

TESLA’nın Model 3 modelinde diğer modellerinde olduğu gibi ‘Supercharge’ edebilme özelliği standart olarak kullanıcılarına sunulacak. Giriş modelinde bile olan 340 km menzil şehir içi için her durumda yeterli olsa da uzun yolun çözümü bu şarj özelliği. Nisan 2016 itibariyle 4 kıtada 610’dan fazla ‘Supercharger’ istasyonu bulunuyor ve bu istasyonlarda Tesla sahipleri 20 dakikada bedavaya 200 kilometrelik şarj edebiliyor. Üstüne üstlük istasyon sayısı Model 3 çıkana kadar iki katına çıkacağı söyleniyor. Tesla’nın planına göre Türkiye’de Antalya’dan çıkıp Londra’ya ya da Madrid’e kadar ücretsiz gidilebilecek.


Fiyatı diğer modellere göre daha uygun

ABD’da açıklanan 35 bin dolarlık baz model fiyatı diğer Tesla modelleri ile kıyaslandığında yarı yarıya bir fiyat. Tesla takipçileri de bu nedenle yeni modele sahip olmak için büyük bir heyecan duyuyorlar. Tesla’nın özellikle otomotivde yazılım gücüyle piyasa değerini kısa sürede 33.7 milyar dolara çıkartması da yenilikçi bu markanın geleceğine duyulan güvenin göstergesi diyebiliriz.

Model 3 özellikleri ise şu şekilde

  • Giriş modeli ABD’de 35.000 dolar.
  • En ucuz giriş modeli bile 0-100km/s hızlanmasını 6 saniyeden kısa sürede tamamlayacak.
  • Aracın arkadan itişli  (RWD) ve dört çeker (AWD) modelleri olacak.
  • Giriş modelinde tek şarj ile gerçek dünya kullanımında 340 km gidebilmesi bekleniyor. Üst model için resmi bir açıklama henüz olmasa da dedikodular 500 km üstüne çıkacağını söylüyor.
  • Model 3’e 5 yetişkin çok rahat şekilde sığabiliyor.
  • Araçta kullanılan alaşım Model S ve Model X‘te olduğu gibi tamamen alüminyum değil. Çelik-alüminyum karışımı.
  • Tanıtımdaki prototip araçlarda bulunan jantlar ve siyah mat renk seçeneği üretimde de olacak.

Model S ve X aksine Model 3 ekranı ortada yatay, dikey değil. Ve hız göstergelerinin olduğu alan boş. Yani araçtaki tek ekran orta ekran. Model 3 tanıtım etkinliğinde görevliler ortada ekran olmayacağını onayladı ve test araçlarında hız vb. bilgiler orta ekran sol üstünde idi. Ancak Elon Musk Twitter’da son halin bu olmadığını, tanıtımın ikinci kısmında her şeyin daha mantıklı olacağını yazdı. Çok büyük bir ihtimalle hız vb bilgiler ön cama yansıtılacak ve HUD8) Model 3’te mevcut olacak.

2016'nın En iyi Elektrikli Otomobilleri
2016'nın En iyi Elektrikli Otomobilleri