Araç Kiralarken Dikkat Edilmesi Gerekenler
01/04/2017, 00:00
Araç Kiralarken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Araç kiralamak araba satın almaktan daha karlı olduğu için daha fazla tercih edildiğini görebiliyoruz. Araç kiralarken sadece araç kiralamakla kalmayıp hizmette satın alındığı için kullanıcılar daha memnun kalıyor. Farklı sayıda araç arasından sizin için uygun olanı tercih edebiliyor ve aslında her araç kiraladığınızda farklı bir araçla sürüş deneyimi kazanabiliyorsunuz.

Araç Kiralarken Nelere Dikkat Edilmeli?

Seyahat yapmayı seviyorsanız ve aracınız yoksa araç kiralamanın ne kadar önemli olduğunu biliyorsunuzdur. Tatil dönemlerinde, iş gezilerinde ve şahsi gezilerinizde araç kiralamaya ihtiyaç duyulabiliyor. Yurt dışında oldukça popüler olan bu durum ülkemizde de gün geçtikçe artmaya başlıyor. Ulaşım araçlarını kullanmak istemeyen ya da taksilere çok fazla para vermek istemeyen gezginler çözümü araç kiralamakta buluyor. Hem konforlu hem de daha uyguna gelen bu yöntem her ne kadar güzel olsa da araç kiralarken dikkat edilmesi gerekenler bulunuyor. Araç kiralamadan önce bilmeniz gerekenleri sizin için hazırladık.

Bilinen Araç Kiralama Firmaları ile Yola Çıkın

Araç kiralama firmaları güvenilir ve bilinir markalardan oluştuğunda daha çok tercih edilir ve aslında bu oldukça önemli bir adımdır. Aynı zamanda birçok firmadan farklı fiyatlar alarak, araç modellerine bakarak ve sizin için uygun olan ihtiyaçları belirleyerek karşılaştırma yapmanız sizi bir adım öne geçirecektir. Tabii ki sizin için önerilen kampanyaları değerlendirmeniz ve aklınızdaki tüm soruları bu sektör ile ilgilenen birinci kişilere sormanız daha detaylı bir araştırma yapmanıza olanak sağlayacaktır. Araç kiralarken dikkat edilmesi gerekenler arasında en önemli adım budur.

Kendinize En Uygun Aracı Kiralayın

Küçük araç seçiminde size avantaj sağlayacak şeyler arasında fiyat, kullanım kolaylığı ve daha az yakıt tüketmesi bulunmaktadır. Birçok yerde aracınızı park etmek istediğinizde size kolaylık sağlar ve daha rahat bir şekilde yer bulmanıza yardımcı olur. Firmalar küçük bir araca sahip değilse ücretsiz bir şekilde araç yükseltme seçeneğinin olup olmadığını da mutlaka kontrol etmekte fayda vardır. Araba kiralarken dikkat edilmesi gerekenler içerisinde seyahate çıkmadan önce ne kadar bagajınız olacağı, seyahate kaç kişi gideceğiniz, yolculuk süreniz gibi durumlar bulunmaktadır.

Örneğin dört kişi seyahate çıkacaksanız herkesin oturabileceği bir alana ihtiyaç duyar ve daha büyük bir araç kiralamaktan kaçınırsınız. Seyahatlerinizin uzun sürebileceğini düşünürsek de herkesin konforu önemli bir gereksinim halini almaktadır. Ayrıca şunu da unutmamalısınız, araca koltuk sayısından fazla kişi alırsanız bu sizi sıkıntıya sokacaktır. Yasakları göz ardı etmemelisiniz.

Araç Kiralama Sözleşmesine Dikkat Edin.

Araç kiralarken en önemli adımlardan biri de sigorta acentesi tarafından kişisel otomobil politikalarının uygulanıp uygulanmadığını öğrenmektir. Eğer kredi kartı ile ödeme yapacaksanız sigortaya ihtiyaç duyulacaktır. Kendinize ait bir sigortanız yoksa ya da sizin sigortanı bu gibi durumları karşılamıyorsa acentenin sunduğu sigortaları detaylı bir şekilde incelemelisiniz. Sigortasız bir araç kiralarsanız oluşacak araçlar sizin sorumluluğunuzda olacaktır. Size sunulan anlaşmayı dikkatli bir şekilde incelerseniz sürüş esnasında ya da teslim tarihinde oluşacak herhangi bir sorunda haksızlığa uğrayıp uğramadığınızı kolay bir şekilde anlayabilirsiniz. Araç kiralama sözleşmesi imzalamadan önce aklınıza takılan konular ile ilgili açık açık konuşmalısınız. Herhangi bir konu sizi tedirgin ediyorsa bu konuyu araştırmalı, bilgili biriyle gidilmeli ya da pazarlık yapılmalıdır. Bu sayede en uygun araç kiralama fırsatlarını yakalamış olursunuz.

Araç kiralarken erken rezervasyon ve bilgilendirmelere dikkat edin.

Eğer havaalanından otomobil kiralayacaksanız doğru saatleri ve uçuş bilgilerini vermeye dikkat edin. Rezervasyonunu erken yapın ve son sürece sıkıştırmayın. Bu durum istediğiniz aracı bulamamanıza ya da normalde ödeyeceğinizden daha fazlasını ödemenize neden olabilir. Rezervasyon yaparken uçuş bilgilerine sahip değilseniz kiralık aracınızı teslim almadan en az 24 saat önce bu bilgileri telefonla veya mail yoluyla bilgilendirmeyi unutmayın.

Web sitesinden araç kiralayacaksanız erken rezervasyon seçeneklerini değerlendirin. Bu seçenekler sayesinde bazı avantajlardan yararlanabilirsiniz. Rezervasyon öncesinde kiralanacak aracın modelini, ne kadar süre kiralanacağını ve tarihleri bildirmek oluşabilecek herhangi bir sorunu ortadan kaldırmaktadır.

Sadakat programlarından yararlanın.

Araç kiralama sürecinde sürekli olarak tercih ettiğiniz bir firma varsa size daha uygun fiyatlar sunacaktır ya da farklı avantaj seçeneklerini değerlendirme fırsatı sağlayacaktır. Bunları değerlendirmeniz seyahat planınız için sizi bir adım öne geçirecektir. Örneğin ücretsiz olarak araç modeli yükseltme, daha uygun fiyatlarla araç kiralama, ücretsiz ekstra gün gibi fırsatlar sadakat programlarının vazgeçilmezidir. Bunun yanı sıra bazı sitelerde her araç kiralama olayından ekstra puan kazandığınız fırsatlarda bulunmaktadır.

Uluslararası bir seyahat düşünüyorsanız o ülkenin kurallarını göz önünde bulundurun.

Yurt içerisinde bir seyahate çıkarken araç kiralamak yurtdışında kiralamaya göre daha kolaydır. Ülkenin ehliyet, yasa ve dil kurallarını bildiğiniz için sıkıntı çekmezsiniz. Fakat başka bir ülkede araç kiralayacaksanız bu gibi etkenlere dikkat etmelisiniz. Her ülkede trafik kuralları farklılık gösterir. Ehliyetinizin uluslararası geçerliliğe sahip olduğundan emin olun. Ayrıca gitmeden önce acentaları çok iyi bir şekilde analiz edin, karşılaştırma yapın, puan ve yorumları da göz önünde bulundurmayı unutmayın. Olabildiğince pazarlık yapmaya çalışın. Aklınızdaki her soruyu cevaplandırmaya çalışın. Hiç bilmediğiniz bir yerde sorunlarla karşı karşıya kalmak istemezsiniz. Bu yüzden gitmeden önce ve rezervasyondan önce sıkı bir araştırma yapmakta fayda var. Araştırma yapmazsanız polis tarafından ceza yiyebilirsiniz. Bunu göz ardı etmeyiniz.

Kiralık Araç Kaskosunu Kontrol Edin.

Otomobil kiralarken dikkat edilmesi gereken hususların başında aracın kaskosunu kontrol etmek yer alıyor. Güvenilir ve profesyonel araç kiralama firmaları kiralık araçlarda kasko zorunluluğu olduğunu biliyor araçlarında kasko bulunduruyor. Bu yüzden ilk başta da söylediğimiz gibi güvenilir firma seçmek tekrar karşımıza çıkan bir konu oluyor. Kiralanan araçlarda sürücü sürekli değiştiği için kaza ve hırsızlık riski de artmış oluyor. Kaskoları da sigortalar gibi kontrol etmeniz oldukça önemli.

Hasar tespitine özen gösterin.

Araç teslim edilirken firma aracı hasar var mı diye kontrol eder. Bu süreçte eğer aracı kiralarken fark etmediğiniz ve bir başkası tarafından oluşturulmuş hasar size ödetilmek isteniyor olabilir. O yüzden aracı kiralamadan önce aracı titizlikle incelemenizi tavsiye ederiz.

Dünyanın neresinde olursanız olun araç kiralamada benzer noktalara dikkat etmeniz gerekmektedir. Hasar tespiti yapmak, sözleşmeleri incelemek, rezervasyonları değerlendirmek ve daha birçoğu. Aslında bu maddelerin yanı sıra sizin de kendinize özgü dikkat ettiğiniz ve özen gösterdiğiniz yerler olabilir. Çünkü bunun belli bir kuralı ya da çözümü yoktur. Burada anlatmak istediğimiz genel olarak dikkat edilmesi gereken şeylerdir. Eğer bu gibi genel noktalara dikkat ederseniz seyahatiniz sorunsuz ve keyifli geçecektir.

Araç Kiralamada Yakıt Durumunu Kontrol Edin

Eğer aracı kiralamada yakıt deposu tam dolu ise aracı geri götürürken de depoyu doldurmanız gerektiğini unutmayın. Maalesef Türkiye’de araç kiralarken depo tam dolu bir şekilde kiralanmıyor. Bu da aslında kiralayacağınız aracın yakıt durumuna, yakıt göstergesine dikkat etmenizi gerektiriyor. Bunlara dikkat ederseniz aracı geri götürürken de aynı şekilde bırakabilirsiniz. Aracın deposunu kiraladığınız zamandan daha fazla doldurursanız bu ücret size geri ödenmeyecektir.

Uzun veya kısa bir yol olsa da araç kiralamak günümüzde oldukça popüler. Bu yüzden aracı kiralamadan önce ve teslim etme sırasında uyulması gereken kuralları göz önünde bulundurmakta her zaman fayda vardır. Herhangi bir sorunla karşılaşmadan eşsiz bir seyahat deneyimi yaşamak hem sizi hem de karşı tarafı memnun edecektir.

Şimdi Aracınızı Kiralayın!

Araba kiralanırken dikkat edilmesi gerekenler konusunda bilgi sahibi olduğuna göre artık sen de araç kiralayabilirsin. Hiç vakit kaybetmeden araç kirala. Sen neredeysen Rentiva ile aracın orada!

En Az Yakan Otomobil Modelleri
Arabanın Kilometresi İle Oynandığı Nasıl Anlaşılır?
En Az Yakan Otomobil Modelleri
Arabanın Kilometresi İle Oynandığı Nasıl Anlaşılır?