21 Nisan TRT Radyo 1 Girişimci Türkiye Konuğu: Garajyeri.com
15/02/2017, 00:00
21 Nisan TRT Radyo 1 Girişimci Türkiye Konuğu: Garajyeri.com

21 Nisan TRT Radyo 1 Girişimci Türkiye Yayın konuğu Garajyeri. Yayını kaçırdıysan aşağıdan tekrar dinleyebilirsin.

Garajyeri.com kurucusu Arda Aşkın ve Doğa Girişim Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdürü Ersoy Kiraz, Dönüştürücü İnovasyon konusunu TRT Radyo1’de konuşuyor.

Garajyeri Nedir?

Araç sahipleri boşta duran araçlarını sistem üzerine kaydederek ek gelir elde ederlerken, araca ihtiyacı olan kişiler ise Garajyeri’ne üye olarak kendilerine en uygun ve en yakın aracı sahibinden direk kiralama şansı elde edebiliyorlar. Garajyeri’nin sağladığı bu olanak sayesinde araç kiralamak daha ekonomik bir hal alırken, araç kullanımının daha verimli hale gelmesi ile de çevreye verilen zarar büyük oranda azaltılmış oluyor.

Kullanılmayan kaynakların verimli bir şekilde yeniden kazandırılmasını hedefleyen Garajyeri’nde araç sahipleri araçlarını online olarak günlük, aylık ya da saatlik kiralayabilme imkanına sahip. Kiracılar lokasyon tabanlı Android ve IOS uygulamaları ile anlık ihtiyaçlarını hızlıca karşılayabiliyorlar. Aracını kullanmayan araç sahipleri aylık ortalama 1.500 TL ek gelir elde edebiliyorlar. Kiracılar isterlerse aracı sahibinden direk ya da kapılarına teslim alabiliyorlar.

Garajyeri nasıl çalışır?

10 yaşından genç ve zorunlu trafik sigortası yapılmış araç sahipleri, garajyeri.com adresi üzerinden araç fotoğraflarını, ruhsat, plaka, kimlik ve IBAN numaralarını, e-posta adresleri ve telefon numaralarını girerek  sisteme kayıt oluyor.  Verilen bilgilerin doğruluğunu, geçerli sorgulama sistemleriyle kontrol eden Garajyeri, araç sahipleriyle iletişime geçerek üyeliklerini onaylıyor.  Araç kiralamak isteyenler de aynı şekilde bilgilerini girerek platforma üye oluyor ama onlar için en az 1 yıllık ehliyet, ehliyet puan yeterliliği ve Facebook ile giriş gibi ek zorunluluklar var.

Platformdaki araçların ne süreyle, hangi zaman aralığında kiralanabileceği ve kira ücreti araç sahipleri tarafından belirleniyor ancak Garajyeri, kira taleplerinin piyasa üzerinde olmamasına özellikle dikkat ediyor. Araç kiralamak isteyen kullanıcılar lokasyon ve tarih seçerek arama yapıyor ve gelen sonuçlar içinden fiyat, model ve mesafe açısından en uygun olan araç için istekte bulunuyorlar.  Araç sahibi bu isteği onayladığında, kiracı Garajyeri üzerinden ödeme yapıyor ve gidip anahtarı elden teslim alıyor. Araç iade edilinceye kadar Garajyeri hesabında tutulan kira bedeli, aracın teslimiyle birlikte araç sahibine iletiliyor.

Araç güvenliği nasıl sağlanır?

Garajyeri hem araç sahibi, hem de araç kiralamak isteyenler için çok önemli olan araç güvenliğini, Doğa Sigorta ile oluşturduğu Türkiye’nin ilk ‘Kişiden kişiye araç kiralama sigortası’ ile sağlıyor. Araçlar, kiralama süresi boyunca Doğa Sigorta güvencesi altına alınıyor.

Ayrıca, kiralama boyunca sigortaya ek olarak 7/24 yol yardımı ve çekici hizmeti de sağlayan Garajyeri, oldukça iddialı bir sistem sunuyor.

Bunun yanı sıra kendi geliştirdiği araç takip sistemiyle ek bir güvenlik katmanını devreye sokan platform kullanıcıları, istekleri doğrultusunda cihaza sahip olarak bu hizmetten de yararlanabiliyorlar.

Araba Kiralayarak Yapabilecekleriniz Nelerdir?
Otomotiv Sektörünün En’leri
Araba Kiralayarak Yapabilecekleriniz Nelerdir?
Otomotiv Sektörünün En’leri