Lastik Değiştirilirken Nelere Dikkat Edilmeli?
31/03/2017, 00:00
Lastik Değiştirilirken Nelere Dikkat Edilmeli?

Mevsimsel koşullar ya da lastikte meydana gelen erime, eskime, patlama vb. durumlar nedeni ile araç lastiğini değiştirmeniz gerekebilir. Otomobil lastik değişimi yaparken dikkat edilmesi gereken en önemli nokta kaliteli ve aracınıza uygun lastik seçimi yapmaktır. 

Oto Lastik Değişiminde Dikkat Edilmesi Gerekenler


Aracınızın lastiğini değiştirilirken dikkat edilmesi gereken bazı noktalar vardır. Bunlardan en önemlisi kaliteli lastik seçimi yapmaktır. Sırf fiyatı uygun olduğu için ucuz ve kalitesiz bir lastik seçimi yapmak sonrasında aracınızın performansına, sürüş kalitesine olumsuz etki edecektir. Kalitesiz bir lastik sadece maddi sorunlara neden olmayacak aynı zamanda güvenliğiniz için de bir risk oluşturacaktır. 

Lastik Seçimi Önemli

Aracınıza lastik seçimi yaparken dikkat edilmesi gereken en önemli noktalardan biri de, lastik ebatlarının aracınız için uygun olmasıdır. Aynı zamanda mevsimsel özellikleri ve araç kullandığınız yolun durumunu da uygun olarak bir seçim yapmanız gerekmektedir. Aracınıza gerekenden daha büyük ya da daha küçük bir lastik seçmeniz, hem yol tutuşunu, hem fren performansını olumsuz yönde etkileyeceği gibi güvenliğiniz için de risk oluşturacaktır. 

İşçilik önemli

Lastik değişiminde işçilik de büyük bir önem taşımaktadır. Lastikleriniz, janttan sökülürken kötü bir işçilikle bu işlemin gerçekleştirilmesi, çıkarılan lastiğin yapısının modelinin bozulmasına sebep verecektir. Lastik sökülürken, mekanizmaya zarar verilmemesine özen gösterilmelidir.

Montaja Dikkat

Benzer şekilde montaj esnasında da dikkatli olunması gerekmektedir. Balans ayarı iyi ve düzgün bir şekilde yapılmalıdır. Lastik aracınıza takılırken bijon anahtarıyla ya da havalı makine yardımı ile lastikler yerine iyice oturtulmalıdır. Eğer lastik vida dişlerinde bir sorun varsa mutlaka yenilenmelidir. 

Düz Vites Mi Otomatik Vites mi?
Araç Kiralarken Dikkat Edilmesi Gereken Noktalar
Düz Vites Mi Otomatik Vites mi?
Araç Kiralarken Dikkat Edilmesi Gereken Noktalar