Benzinli Araç Nasıl Az Yakar?
31/03/2017, 00:00
Benzinli Araç Nasıl Az Yakar?

Benzin fiyatlarında yaşanan artış araç sahiplerinin bütçesini de olumsuz yönde etkilemeye devam ediyor. Yeni araç alacaklar dizel araçlara daha çok yönelmeye başlamışken, mevcut benzinli araç sahipleri ise araçlarında yakıt tasarrufu yapmanın yollarını aramaya devam ediyor.

Peki benzinli araçlarda yakıt tasarrufu nasıl sağlanır?


Benzinli araçlarda yakıttan tasarruf etmek için nelere dikkat edilmelidir diyorsanız bu yazımız tam size göre. Bu yazımızda benzinli araçlar ile yakıt tasarrufu sağlayarak kesenize yarar sağlayabilirsiniz.

Benzinli araçlarda yakıt tasarrufu sağlamak için dikkat etmeniz gerekenler ise şöyle;

  • Ucuz benzin alarak tasarruf etmeye çalışmayın çünkü aldığınız benzinin kalitesi aracınızın performansına direk etki edeceğinden yeterli verimi sağlayamazsınız. Ayrıca kalitesiz benzin kullanımı aracınızın motoruna da ciddi zararlar verebilir. Bu durumda tasarruf etmeye çalışırken daha çok masraf oluşmasına sebep olmuş olursunuz. 
  • Havanın tam ısınmadığı saatlerde benzin almanız sizin için daha faydalı olacaktır, çünkü soğuk havalarda alınan benzin daha yoğun olacaktır. Bu sebeple özellikle yaz aylarında sabah erken saatleri ya da akşam saatlerini tercih edebilirsiniz. 
  • Gereksiz klima kullanımı aracınızın daha çok benzin yakmasına sebep olur. Bu nedenle klima kullanımınıza dikkat etmenizde fayda var. 
  • Lastik hava basınçlarınızın düşmemesine özen gösterin. Eğer lastiklerinizin hava basıncı düşerse aracınız normalden daha çok benzin yakacaktır. 
  • Eğer aracınızı uzun süre rölantide çalıştırırsanız bu durum benzin tüketimini arttıracaktır. 
  • Aracınızın bakımlarını düzenli olarak yaptırmanız yine benzin tüketiminin azalmasına direk etki edecektir. 
  • Aracınızı kullanırken vitesiniz olması gerekenden daha düşük olursa yakıt tüketimizde de artış olacaktır. 
Düz Vites Mi Otomatik Vites mi?
Araç Kiralarken Dikkat Edilmesi Gereken Noktalar
Düz Vites Mi Otomatik Vites mi?
Araç Kiralarken Dikkat Edilmesi Gereken Noktalar