Araçlarda Periyodik Bakımın Önemi Nedir?
23/11/2016, 00:00
Araçlarda Periyodik Bakımın Önemi Nedir?

Periyodik bakım; motorlu araçların belli aralıklarla kontrol, ayar ve değiştirme işlemlerinin gerçekleştirilmesi işlemidir ve aracınızın performansı açısından büyük önem arz etmektedir.  Aracınıza düzenli olarak yaptırmanız gereken periyodik bakım ile ilgili detayları ve periyodik bakımların aracınıza sağlayacağı faydaları bu yazımızda sizler için derledik.

Araçların periyodik bakımı, yılda bir kez gerçekleştirilmesi gereken bir işlemdir. Bunun dışında periyodik bakımın zamanı aracın kullanım şartları, kilometre değişim aralığına göre de belirlenebilir. Periyodik bakımların zamanında yapılması aracın daha uzun ömürlü olmasını, yakıt tasarrufunu ve daha güvenli bir şekilde çalışmasını sağlar.

Aracınıza yapılan periyodik bakımın amacı; aracın performansını en iyi olacağı durumda muhafaza etmek, ileride ciddi sorunlara neden olabilecek problemleri ortadan kaldırmak, yapacağınız yolculukları güvenli hale getirmek ve aracın kanun ve düzenlemelere uygun olarak çalışmasını sağlamaktır.

Araç bakımları periyodik bakım ve ağır bakım olarak ikiye ayrılır. Periyodik bakımlar aracınızın sorunsuz çalışması için filtre, yağ, vb. detaylı kontrolleri içerir. Ağır bakımlarda ise daha çok fren, balata değişimi gibi ağır işçilik gerektiren işlemler uygulanır.

Aracınızdan iyi bir performans elde etmek ve güvenli bir sürüş sağlamak için aracınızın periyodik bakımını aksatmadan yapmanız gerekmektedir. Bunların dışında “periyodik bakımın aracınıza sağlayacağı faydalar” ise şöyledir;

  • Olası Riskleri Ortadan Kaldırır

Aracınıza yaptıracağınız periyodik bakım, olası arızaların ve buna bağlı olarak araçla ilgili gerçekleştirilecek onarım işlemlerinden doğacak masrafların önüne geçecektir.

  • Araç Kullanımından Sağlayacağınız Performansı Arttırır

Aracınızın düzenli olarak kontrollerden geçmesi, performansının artması ve yakıt tüketiminin düşürülmesini sağlar.

  • Daha Güvenli Bir Sürüş Sağlar

Aracınızın performansını direk etkileyen aksamlar ile ilgili kontrollerin yapılması sürüşünüzün daha güvenli bir hale gelmesini ve aracın motor ömrünün uzamasının sağlar.

  • Aracınızı Daha Uzun Süre Kullanabilirsiniz

Yapılan kontroller ve zamanında müdahale ile aracınızı daha uzun süre ve kaliteli bir performansla kullanabilirsiniz.

  • Aracınızı Satmaya Karar Verdiğinizde Değeri Düşmez

Aracınızı satışa çıkardığınız zaman, tüm bakımları yapılmış ve sağlam parçalarla satışa çıkarılmış olması nedeni ile araç değerinde bir kayıp yaşamazsınız.

  • Periyodik Bakım Sayesinde Çevreyi Koruyabilirsiniz

Aracınızın çevreyi kirletme oranını da periyodik bakımla minimum seviyede tutabilirsiniz. Düzenli bakıma gitmeyen araçların, havada daha fazla etkileri bulunur ve çevreyi daha hızlı kirletirler. Bu nedenle aracınıza yaptıracağınız periyodik bakımlar sayesinde, araç kullanımından kaynaklı olarak çevreye verdiğiniz zararı azaltabilirsiniz.

2016'nın En iyi Elektrikli Otomobilleri
2016'nın En iyi Elektrikli Otomobilleri