Aracınızın kış bakımını yaptırmayı unutmayın!
23/11/2016, 00:00
Aracınızın kış bakımını yaptırmayı unutmayın!

Mevsim değişirken araçların da yeni hava şartlarına göre hazırlanmaları gerekiyor. Soğuk, yağışlı ve sert hava koşullarına uygun olarak bakımları yapılmış olan araçlar hem daha az yıpranıyor, hem de trafikte çok daha güvenli bir sürüş imkanı sunuyor. Araçlarda kış bakımının yapılmış olması hem sürüş güvenliğiniz için hem de aracınız için önemlidir.

İşte Kış Bakımında Dikkat Etmeniz Gerekenler 


Periyodik bakımlarınızı yaptırarak aracınızın kullanım ömrünü uzatabilirsiniz

Araçların periyodik bakımlarının ve özel kış bakımlarının yapılması, aracın ömrünü uzatırken, trafik güvenliği açısından da büyük önem taşıyor. Araçlarda bulunan hava, yağ, polen ve yakıt filtrelerinin kullanım sıklığına göre kontrol edilmesi ve değiştirilmesi gerekiyor. Tüm bunlar aracın performansı ve trafik güvenliği açısından son derece önemli.

Antifriz kullanmayı ihmal etmeyin

Kış döneminde araçların motorlarının geç ısınması sebebi ile saf su takviyesi yapılması, cam sularının donmasını engellemek için antifriz eklenmesi, akü bakımlarının yapılması gerekir. Bu bakımlar basit ama önemli unsurlardır.

Aracınıza kış lastiği taktırın

Bir diğer madde ise kış lastikleri. Havaların soğuması ile birlikte güvenli sürüş için lastiklerin kış lastikleri ile değiştirilmesi güvenli sürüş açısından hayati önem taşıyor. Kar yağışı olmasa dahi havaların soğumuş olması kar lastiği ihtiyacını bir nevi zorunluluk haline getiriyor.

Mevsim şartlarının sert olduğu yerler için buz kazıyıcı bulundurmayı ihmal etmeyin

Mevsim şartlarının ağır olduğu yerlere giderken arabada bir buz kazıyıcının bulunması gerekir.

Yağ filtrenizi değiştirmeyi ihmal etmeyin

Kataloglarda belirtilen süreler dahilinde aracınızın motor yağını ve yağ filtresini değiştirmeyi ihmal etmeyin. bu süreler genellikle her 5000 ya da 10.000 km de bir olarak belirlenmiştir.

Rahat bir yolculuk için ısıtıcı sistemlerinizi kontrol ettirin

Soğuk hava koşullarının sürüş performansınızı etkilememesi için ısıtıcı sistemlerinizi mutlaka kontrol ettirin.  bu hem sürüş güvenliğiniz hem de aracın daha sonra size çıkarabileceği masrafların önüne geçmenizi sağlayacaktır.

Fren sistemlerinizin düzgün çalıştığından emin olun

Yolculuk öncesi mutlaka fren sistemlerinizi kontrol edin ve frenlerin eşit tutuşa sahip olduğundan emin olun. Aksi halde fren tutuş gücünün fazla olduğu yere doğru çekme olacağından araçta kaymaya neden olacaktır.

Araç sahiplerinin kiraya verdikleri araçlarının tüm bakımlarına dikkat etmeleri, kiralayan kişinin can güvenliği ve araçlarının daha az yıpranması gibi sebeplerle oldukça önemli. Araç kiralarken de kiralanan aracın bakımlarının yapılmış olmasına ve kış lastiği olup olmamasına dikkat ederek kiralama işlemini gerçekleştirmek gerekiyor.

2016'nın En iyi Elektrikli Otomobilleri
2016'nın En iyi Elektrikli Otomobilleri