Akü Biterse Ne Yapılmalı?
15/02/2017, 00:00
Akü Biterse Ne Yapılmalı?

Aracınızda akünün bitmesi, arabalarda sık sık yaşanan arızaların başında gelmektedir. Araçta farların açık bırakılması, müzik sistemi yada kullanılan ekstra bir donanım arabanın aküsünün bitmesinin en büyük nedenleri arasında yer almaktadır. Eğer aracınızın bakım ve kontrollerini zamanında ve doğru bir şekilde yaptırmıyorsanız da akünüz zamanla eskiyip yıpranacağından akü bitmesi sorunu işle karşılaşabilirsiniz. Bu nedenle akü bakımınıza ve akü kontrollerinizi, araç bakımınızı zamanında yaptırmanız büyük önem taşımaktadır. Bu yazımızda ise akü biterse ne yapmalı? konusunda sizlere bilgi vermeye çalışacağız.

Aracın aküsünün bittiğini nasıl anlayabilirsiniz?

Akünün bittiğini anlamanın oldukça basit bir yöntemi vardır;

  • Eğer aracı çalıştırırken, arabanız rahat bir şekilde çalışmıyorsa ,
  • Aracın gösterge ışıkları yanmıyorsa ya da zayıfsa,
  • Arabanızı uzun süre kullandıktan sora stop edip tekrar çalıştırdığınızda arabanız geç çalışıyorsa

bu işaretler akünüzün bittiğinin göstergesidir.

Peki akü biterse ne yapılmalı?

Akü bitmesi  durumunda yapılacak en etkili işlem akünün değiştirilmesidir. Ancak bulunduğunuz yer ve konum akünün değiştirilmesi için uygun değilse iki farklı yöntem deneyebilirsiniz. Bunlardan bir tanesi aracınızı başkalarından da yardım alarak iteklemeniz yani vurdurma işlemini uygulamanızdır. Bu durumda arabanızın kontağını çevirmeniz, arabanızı birkaç kişi yardımıyla hareket ettirmeniz, arabanızın vitesini 2. Vitese takmanız ve araba hızlandıktan sonra ayağınızı debriyajdan çekerek gaza basmanız gerekmektedir.

Diğer seçenek ise aracınıza yapacağınız akü takviyesidir. Bir başka araçtan akü kutup başlarına bağlayacağınız kablolar aracılığı ile akünüze takviye yaparak aracınızı çalıştırmak mümkün.

Bu gibi durumlarla karşılaşmamak için akü değişim zamanınızı dikkatle takip etmeli ve aracınızın çalışmadığı zamanlarda akünüzü kullanacak donanımların da kapalı olduğundan emin olmalısınız.

Araba Kiralayarak Yapabilecekleriniz Nelerdir?
Otomotiv Sektörünün En’leri
Araba Kiralayarak Yapabilecekleriniz Nelerdir?
Otomotiv Sektörünün En’leri